Tradetracker affiliate worden? Ervaringen van een echte affiliate!

tradetrackerEr zijn in Nederland en België een beperkt aantal affiliate programma’s waar jij je bij kunt aansluiten. Zo kennen we Zanox, Awin, Daisycon en Performance Horizon al enkele jaren.

Maar er is sinds 2012 een programma waar ik echt van ben gaan houden: Tradetracker. Affiliate zijn met Tradetracker is als het aan mij ligt de best mogelijke keuze.

Ik weet dat er veel vragen zijn omtrent dit programma. Er zijn nog altijd weinig Tradetracker ervaringen te vinden.

Hierdoor kan je maar lastig voor jezelf uitzoeken hoe anderen Tradetracker hebben ervaren.

Met mij heb je vandaag een ervaren Tradetracker affiliate in huis. Ik heb diverse websites gebouwd (Magento, WordPress, Joomla) die volledig draaien op de Tradetracker product feed.

Op basis van mijn Tradetracker ervaringen weet je wat er goed is aan dit bedrijf. En natuurlijk geef ik je ook wat tips voor Tradetracker campagnes waar ik zelf over te spreken ben.

Waarom ik Tradetracker affiliate ben geworden

Als je op het kantoor van Tradetracker mijn naam zegt, zullen ze waarschijnlijk wel vaker van mijn affiliate account gehoord hebben.

Ik ben namelijk al lange tijd bezig met het promoten van Tradetracker campagnes.

Toen ik begon was Tradetracker nog een kleine website met maar weinig campagnes. Veel van de campagnes die je kon promoten waren voor kleine webshops.

Vooral webshops waar er simpele producten binnen een enkele categorie werden verkocht, van barbecues tot schoonmaakmiddelen, waren in het begin van Tradetracker beschikbaar.

Jaren later kan jij als Tradetracker affiliate uit heel veel verschillende campagnes kiezen.

Hierdoor is het nu nog veel interessanter geworden om Tradetracker affiliate te worden. Want het aantal campagnes waar jij nu uit kunt kiezen is vele malen groter dan enkele jaren geleden.

Geweldige support, klantenservice en materialen

De eerste reden waarom jij Tradetracker affiliate moet worden, is dat je de hele week door kunt rekenen op een klantenservice waar veel concurrenten niet aan kunnen tippen.

Al jouw vragen die je over campagnes of materialen kan hebben, zelfs als het om de integratie van de links gaat, kan jij stellen aan de ervaren klantenservice van Tradetracker.

Behalve de ‘standaard’ klantenservice van Tradetracker, is er ook technische support aanwezig.

Wanneer ik bijvoorbeeld vragen had over het inladen van bepaalde Tradetracker product feeds, kon technische support mij direct helpen bij het correct inladen hiervan.

En voor diverse grote infrastructuren heeft Tradetracker support ‘on call’. Je kunt namelijk voor WordPress en Magento professionele support krijgen.

Wel zo fijn als je snel weer verder wilt gaan met het promoten van producten.

Tenslotte mogen ook de materialen niet ontbreken, al dan niet geleverd door de campagnemakers zelf.

Dit zal echter vooral te maken hebben met de actieve instelling van Tradetracker om adverteerders zoveel mogelijk materiaal te laten plaatsen.

Als Tradetracker profiteer je hiervan omdat je veel sneller advertentiemateriaal hebt om de verkopen mee te drijven.

Dit is waarom Tradetracker perfect voor beginnende affiliates is

Ik hoef ervaren affiliates niet uit te leggen waarom Tradetracker een van de beste plekken is om nieuwe producten te vinden.

Als je ervaren bent, zal je zonder twijfel vaker gebruik hebben gemaakt van de enorme lijst campagnes waar je bij Tradetracker op kunt rekenen.

Waar ik mij op wil richten, is het nut van Tradetracker voor beginnende affiliates. Er is namelijk geen betere plek om te beginnen met promoten dan tussen de campagnes op TT.

Je zult met het lezen van andere Tradetracker ervaringen merken dat ik niet de enige ben die zo positief is over dit programma als je net begint.

Maar waarom is het zo ideaal voor beginnende affiliates? Waar zit de winst als jij net begint met kijken in de wereld van affiliate marketing?

Als beginnende affiliate heb je eigenlijk direct een product nodig waar je niet tegen de rest van affiliate marketing Nederland aan het concurreren bent.

Je wilt een product of niche hebben waar relatief eenvoudig winst te behalen is.

In het begin is het heel lastig om snel verkopen te krijgen. Iedereen wil namelijk de snelste weg naar het succes vinden.

En vaak kiezen beginnende affiliates dan maar voor producten die al door honderden mensen gepromoot worden.

De kans van slagen is tientallen malen hoger als jij kijkt op plekken waar andere beginnende affiliates niet kijken.

Tradetracker is voor affiliates de plek waar beginners niet kijken. Een plek waar je veel campagnes kunt vinden die je nergens anders had kunnen vinden.

Voorbeelden van unieke Tradetracker campagnes

Om je een voorbeeld te geven waarom Tradetracker zo uniek is voor beginnende affiliates, kan ik je het best directe voorbeelden geven van goede campagnes voor beginners.

Neem als eerste voorbeeld Into-Led, een nieuwe webshop voor de verkoop van LED-verlichting. LED is een niche met hoge marges (en dus ook hoge affiliate vergoedingen).

Als Tradetracker affiliate kan jij met een informatieve website over LED dit programma promoten.

Op het moment van schrijven zijn er niet of nauwelijks LED affiliate sites te vinden die echt veel werk verrichten op het gebied van affiliate marketing.

Er is dus nog een enorme markt vrij wat betreft LED-affiliate marketing. En is daarom zonde als jij je niet op zulke kansen richt.

Een tweede voorbeeld is de HangmatGigant.

Een andere webshop die aangesloten is bij Tradetracker en hier een zeer interessante campagne voor heeft opgezet.

Overigens is hetzelfde bedrijf ook onder HangmatWereld en DeHangmat actief bij Tradetracker.

Voor iedere hangmat die jij verkoopt krijg jij een commissie van 10 procent.

Je leest het helemaal goed. Je krijgt maar liefst tien procent terug voor iedere hangmat die jij met succes verkoopt.

Verkoop je tien hangmatten a € 200 per stuk, heb je zelf ook een dikke € 200 te pakken.

Zo is affiliate marketing, ook als beginnende affiliate, wel heel erg interessant.

Ik kan je daarom echt aanbevelen eens wat dieper in Tradetracker te duiken om deze en andere nieuwe programma’s uit te testen.

Bijna elke dag worden wel weer nieuwe campagnes toegevoegd. Het voordeel hiervan is dat je jouw affiliate concurrentie voor kan zijn en snel succes met marketing kunt behalen.

Lees dit voordat je met Tradetracker begint

Ben jij na het lezen van dit artikel over Tradetracker ook van plan om bij het grootste affiliate programma van Nederland te beginnen?

Dan heb je de best mogelijke keuze gemaakt, want Tradetracker is perfect voor de affiliate van ieder niveau.

Wat ik je vooral wil meegeven, is dat het jouw kans op succes enorm kan helpen als je gemotiveerd genoeg bent om daar te kijken waar je concurrentie het nalaat.

Denk dan vooral aan de affiliate campagnes waar ik het eerder over had. Kleine webshops in grote niches waar nog maar weinig affiliate content voor geschreven is.

Vooral speciale producttypes en categorieën kunnen gekozen worden voor het realiseren van een goedlopende website.

Wees niet bang om producten uit te proberen waar je nog maar weinig over weet.

Verdiep je in de Tradetracker campagne en probeer zoveel mogelijk te leren over de webshop en de desbetreffende niche.

Het enige wat je nu nog moet doen, is je aanmelden bij Tradetracker.

Jij kunt je op deze pagina aanmelden bij Tradetracker.

Leave a Reply