Online onderneming opzetten? Dit was nog nooit zo makkelijk!

Online onderneming opzettenAfgelopen jaar werden er meer dan 50.000 bedrijven opgericht met een online verdienmodel. Dat is bijna tien keer zoveel dan tien jaar geleden. Niet heel vreemd gezien het feit dat een online onderneming opzetten in een tijd waar geld verdienen met het internet nog een stuk minder populair was.

Toch is er nog veel terrein te winnen voor nieuwe bedrijven. Ook al hebben velen het idee dat de online markt al volledig verzadigd is. Je bent dus nog lang niet te laat met het opzetten van je online bedrijf ;-).

Dit is hoe jij binnen een uur je eigen bedrijf lanceert

Je hebt waarschijnlijk al enige tijd nagedacht over wat jij online wilt gaan doen. Wil je een eigen webshop lanceren? Of wil je juist verdienen met een van de moderne verdienmodellen zoals affiliate marketing? Of wil je juist anderen meer laten verdienen door jouw kennis over te brengen op het gebied van sales of online marketing?

Met een online bedrijf kan je alle kanten op en dat is juist wat online ondernemen zo mooi maakt.

Binnen ongeveer een uur lanceer jij je eigen bedrijf. Registreer je bedrijf bij de Kamer van Koophandel, maak een prachtige website en je kan van start gaan! Zo makkelijk is het. Geen reden om te wachten dus.

online ondernemen

Wat ga je eigenlijk doen met je online onderneming?

Dat er online veel te verdienen is zijn we het allemaal over eens. Maar zonder duidelijk product of dienst, gaat het je niet lukken om je doelgroep te bereiken. En als je ook nog eens niet weet wie je doelgroep eigenlijk is, zal het nog lastiger zijn om doelen te realiseren.

Het klinkt kinderachtig om een ondernemingsplan te maken terwijl dat misschien wel niet nodig is. Toch adviseer ik je om voor jezelf een ondernemingsplan te maken. Schrijf uit wat je doelen zijn en waar je naar toe wilt werken. Ga met de volle overtuiging je business in en begrijp wat je precies probeert te verkopen.

Alleen dan heb je alle houvast die je nodig hebt om waarde te kunnen leveren.

Durf te veranderen als dat nodig is

We zullen allemaal in een vaarwater komen dat wat minder prettig is dan het water waar we in beginnen. Teruglopende inkomsten of een verdienmodel dat niet meer lijkt te werken.

Als online ondernemer is dat het moment om je complete online business te durven veranderen. Zet een stap opzij, denk na over wat op dit moment wel relevant is en ga er volledig voor.

Het lef hebben om te veranderen. Als ondernemer heb je het nodig.

Leave a Reply