Mijn ervaringen met geld verdienen via het internet Passief online geld verdienen is echt mogelijk!

Geld verdienen via het internet?  Wie wil dat nu niet?  Het klinkt misschien ongeloofwaardig of vreemd.  Wat moet u hierbij voorstellen?  Is het geschikt voor jou?  Hoe werkt het?  Lees hier mijn eigen ervaringen.

Geld verdienen via het internet, online geld verdienen of ook wel passief geld verdienen is enorm in opkomst.   Ik ben denk ik een levend bewijs van dat het écht mogelijk is om online via een laptop met internetverbinding inkomsten te generen.

Geld verdienen via het internet – Van een Hobby naar Noodzaak

Wat geboren is als een hobby werd later een noodzaak.  Ik zal het je uitleggen.  Je moet weten, dat het me heel wat jaren gekost heeft aan tijd en geld voordat ik eindelijk geld begon te verdienen via het internet.

Als muzikant, piano leraar en getrouwde vader van 2 kids, valt het niet altijd mee om maandelijks goed rond te komen.  Ik werkte al op vrij jonge leeftijd, eerst part-time later fulltime als zelfstandige.   Het pionieren heeft er bij mij altijd al ingezeten.

In 2003 ben ik gestart als zelfstandige pianodocent, wat later uitgroeit tot het bedrijf wat het vandaag de dag is, een particuliere muziekschool.   Na 2010 werd mijn bedrijf geraakt door de crisis en we zagen onze leerlingenaantallen en dus ook inkomsten sterk teruglopen.

Wat doe je dan?  Afwachten?  Naar een uitzendbureau?  Het leek wel die kant op te gaan.  Nee,  ik kon niet accepteren dat ik mijn vrijheid moest opgeven.  Ik had er immers al jarenlang voor geknokt om zelfstandige te worden.  Wat ik heb gedaan lees je een stuk verder onderaan dit artikel.

Jaren eerder was ik al bekend met het fenomeen make money online  en struinde het internet af naar alle ‘oportunities’ die ik maar kon vinden.

De ene ‘guru’ na de andere guru vond ik en het leek allemaal zo simpel.  Ik kocht verschillende producten, producten waarmee je kon leren hoe je online geld kunt verdienen.  Zoals het boek ‘Make your site sell‘ of wel “MYSS” van Ken Evoy.
Dat was in 2002 ongeveer, 16 jaar geleden!

Ik kocht internet marketing producten van vele bekende vaak Amerikaanse internet marketers  en was geboeid door internet marketing.

Toen kwam mijn eureka moment

Ik heb misschien wel duizenden dollars/euro’s uitgegeven aan internet trainingen, hier ook ontzettend veel van geleerd.   Allemaal reuze interessant!

Maar als ik alles opnieuw zou overdoen, dan zou ik kiezen voor passie.

Pas toen ik ging nadenken over de richting die ik moest kiezen kwam ik uit op een heel andere markt, in plaats van de geld verdienen markt.   Het was de online pianoles markt.   EUREKA!

Ik begon onderzoek te doen naar online producten, dit noemen we ook wel informatieproducten.  Dit zijn producten, meestal digitaal waarin je een stukje kennis en/of service verkoopt waar mensen graag voor willen betalen.

Verkoop je eigen kennis als informatieproduct

Pas jaren later rond 2011 ben ik gestart met het opnemen van video’s waarin ik mensen uitleg hoe je liedjes kunt leren spelen op een leuke en snelle manier.
Ik moest hiervoor mijn angsten overwinnen om voor de camera te verschijnen, en alles leren over video en filmen.   Via youtube begon ik video’s te posten en zag dat mensen het interessant vonden.  Leuk!

Zo ben ik gemotiveerd geraakt, en besloot om een online website te bouwen waarin ik mensen leer piano spelen via het internet.   Ik ging op zoek naar een goed systeem, waarmee ik een verkopende site kon bouwen.

Ik vond een hele mooie Nederlandse cursus van een man waarmee ik inmiddels bevriend ben geraakt, (hint: ik heb er al veel over geschreven op deze website 😉  waarin ik precies leerde hoe ik mijn eigen kennis kon verkopen.

In 2013 had ik mijn eerste online videocursus klaar en website en zo ik PianolesvanRene.nl geboren.   Welke nu is uitgegroeid tot een van de grootste online platforms in Nederland en Belgie voor online pianolessen.

Wordt binnenkort vervolgt….

 

Leave a Reply