Geld verdienen naast je fulltime baan 5 Tips waarmee je extra geld kunt bijverdienen

geld verdienen naast fulltime baanSteeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om extra geld te verdienen naast hun fulltime baan. Daar zijn uiteenlopende redenen voor, maar de meest eenvoudige is omdat mensen gewoon wat extra vakantiegeld willen of voor iets anders aan het sparen zijn. Om naast je fulltime baan extra geld te verdienen betekent wel dat je tweede baan een mate van flexibiliteit nodig heeft en kan niet in iedere bedrijfstak.

Voordat we gaan kijken naar de mogelijkheden die je hebt is het goed om te weten hoe er vanuit de Belastingdienst wordt gekeken naar bijverdiensten.

Is extra geld verdienen naast een fulltime baan de moeite waard? 

Iedereen die wel eens minimaal twee banen tegelijk heeft gehad zal bekend zijn met de term ‘loonheffingskorting’. Wanneer je voor een baas werkt maak je gebruik hier gebruik van.

De naam dekt meteen de lading, het is een korting op de belasting die je betaalt over je inkomen. Het punt is dat je deze korting maar bij één baan mag toepassen.

Wil je extra bijverdienen naast je fulltime baan dan moet je er rekening mee houden dat je over je bijverdiensten procentueel gezien meer belasting betaalt.

Dat ligt wel een beetje aan het dienstverband, maar als je een contract hebt bij twee werkgevers, dan houd je het meeste over door de loonheffingskorting toe te passen bij de baan waar je fulltime werkt.

Ben je niet in loondienst dan wordt er ook geen loonheffing toegepast en hou je er meer aan over.

Drie flexibele bijbanen wanneer je het liefst buitenshuis werkt

Sommige mensen vinden het heerlijk om thuis te werken, anderen gaan toch liever de deur uit. Gelukkig heb je voor bijverdiensten beide opties open staan.

Als je graag buitenshuis werkt zijn de volgende drie banen wellicht iets voor jou:

  • Schoonmaken. Met schoonmaken kun je je maandelijkse inkomsten behoorlijk aanvullen en je kunt het buiten reguliere kantoortijden om doen. Prima te combineren met een fulltime baan dus. Wat wel lastig kan zijn is het vinden van nieuwe schoonmaakadressen.
  • Folders bezorgen. Ideaal als je graag in de buitenlucht werkt. Je krijgt er ook behoorlijk wat extra beweging mee, dus het is nog gezond voor je ook. Met een folderwijk ontvang je meestal een vast bedrag per maand en je kan je ronde meestal in het weekend lopen. Dat houdt wel in dat je ook de deur uit moet als het even wat minder goed weer is.
  • Klussen. Ben je handig met klusjes in en rondom het huis? Ga dan aan de slag als klusjes- of tuinman of -vrouw. Het is hierbij wel belangrijk dat je jezelf genoeg promoot om nieuwe opdrachten binnen te halen.

Vanuit huis extra geld verdienen is prima te combineren met je gezinsleven Er zijn veel mensen die wat extra geld willen verdienen, maar die liever thuisblijven.

Heel begrijpelijk want met een fulltime baan ben je al lange dagen van huis. Zeker voor mensen die een actief gezins- of sociaal leven hebben is thuiswerken een mooie oplossing.

We noemen twee manieren waarop je relatief eenvoudig je inkomsten vanuit huis kunt uitbreiden:

  • Teksten schrijven. Het schrijven van teksten kun je overal en op ieder gewenst tijdstip doen. Je krijgt meestal per woord betaald, dus hoe meer je schrijft des te meer je verdient.Teksten schrijven is alleen niet voor iedereen weggelegd, je moet er een beetje talent voor hebben. Als je dat hebt dan vind je op internet als snel verschillende platformen waar je je vaak gratis voor aan kunt melden.
  • Ondersteunen van email campagnes. Misschien wel de meest simpele manier om wat bij te verdienen is door e-mails te klikken. Online spaarprogramma’s houden regelmatig email campagnes waar je jezelf gratis voor aan kunt melden. Je hebt hier verder geen vaardigheden voor nodig. Gewoon een kwestie van aanmelden, e-mails binnenkrijgen en daarop klikken.Erg makkelijk en je hoeft er bijna niets voor te doen. Dat heeft ook een keerzijde want met e-mails klikken verdien je over het algemeen erg weinig. Schrijf jezelf om dit enigszins te ondervangen in bij verschillende programma’s voor een constante stroom van e-mailcampagnes.

Geld verdienen met je eigen bezit

 Er is nog een derde manier om extra geld te verdienen. Zeker als je al een tijd op jezelf woont heb je behoorlijk wat spullen verzameld.

Bijna iedereen heeft wel een zolder of berging die vol ligt met spullen die je niet meer gebruikt. Maak dan een profiel aan op platforms als Marktplaats en eBay om je oude spullen door te verkopen.

Het nadeel hiervan is wel dat het maar eenmalig geld oplevert. Waar je wel terugkerende inkomsten mee genereert is bijvoorbeeld het beletteren van je auto.

Als het voor jou minder belangrijk is dat je auto er representatief uitziet is dit een handige manier van geld verdienen zonder dat je het moeite kost.

Houd het internet goed in de gaten

 Er komen steeds meer online mogelijkheden bij om extra geld te verdienen. Het email klikken is hier een voorbeeld van, maar ook de groep mensen die geld verdient via YouTube, het schrijven van reviews en het verkopen of doorverkopen van spullen op Marktplaats en EBay groeit gestaag.

Er komen steeds meer platforms en steeds meer soorten bijverdiensten bij. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en je wordt automatisch op de hoogte gesteld van de nieuwste ontwikkelingen. Houd het internet dus goed in de gaten, voor je het weet komt er een bijbaan voorbij die jou op het lijf geschreven is.

Nog makkelijker extra geld naast je fulltime baan verdienen?

Ooit van affiliate marketing gehoord? Dit is mijn favoriete manier om extra geld naast een fulltime baan te verdienen. Het kost weinig tijd om een affiliate marketing website op te zetten en vaak komen er al passieve inkomsten na een maand of 3. En als zo’n project eenmaal is opgezet, zal je er eindeloos inkomsten uit kunnen halen!

Je begrijpt daarom wel waarom ik zo’n fan van dit verdienmodel ben. Benieuwd hoe ik dit heb geleerd? Lees dan hier mijn ervaring met affiliate marketing!

Leave a Reply