Geld verdienen met Webinars? Leer hoe je met online webinars je omzet kunt verdubbelen.

geld verdienen met webinarsWil jij graag geld verdienen met webinars?   Ben jij iemand die goede kennis heeft om online te delen? Een bepaalde service aanbiedt?  Misschien heb je er wel of niet aan gedacht, maar het verzorgen van Webinars is kan wellicht ook voor jou zeer winstgevend zijn.  In deze blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe ik het doe en hoe je bepaalde fouten en onnodige kosten kunt voorkomen.

Wat zijn webinars?

Of je wel of niet met webinars bekent bent, ik wil toch even in het kort de term ‘webinar‘ uitleggen.    Een online webinar is een presentatie of een interactief seminar dat online wordt uitgezonden.  Uw doelgroep kan live naar uw boodschap kijken, óf achteraf, op een moment dat het hen schikt. Vanaf elke locatie en op elk device.

Ook kunnen deelnemers vaak communiceren met de presentator via een ingebouwde chat functie, waardoor er een betere persoonlijke connectie gemaakt kan worden met de aanwezigen.

Je creëert hiermee een soort online trainingsruimte waarin je de mogelijkheden hebt om bijvoorbeeld voor het delen van diverse media zoals: het delen van je  scherm,  je powerpoint presentatie, je webcam en zelfs kun je een document delen zoals een pdf bestand.

Wat kun je doen met Webinars?

Webinars kunnen o.a. gebruikt worden voor leadgeneration (het aantrekken van nieuwe klanten), voor commerciele presentaties of voor educatieve doeleinden.  Ik gebruik webinars voor het trainen van mijn cursisten zoals LIVE vraag en antwoord sessies (Q&A). maar ook voor commerciele trainingen en productdemonstraties.

Hoe kun je geld verdienen met webinars?

online webinar gevenAls je een dienst of product verkoopt kun je dit zeer doeltreffend promoten middels een online webinar of training.   Doordat je contact maakt met je publiek, zullen je conversies hoog liggen.

Geld verdienen met webinars doe je door bijvoorbeeld een mooie training te geven waarin je je doelgroep helpt om een probleem op te lossen.   Je kunt heel natuurlijk aan het einde van je webinar een mooi productaanbod doen middels de opties die je webinarplatform je biedt.  Je kunt dit zo instellen bijv. dat je aan het eind alle deelnemers naar je actiepagina stuurt, of eventueel productplaatje met link deelt.

Wat heb je nodig om webinars te organiseren?

Om webinars te organiseren heb je nodig:

 • een goed werkende computer of laptop nodig met goede internetverbinding.
 •  Goede microfoon
 • HD webcam
 • Webinarsoftware of platform

Ik ben erg tevreden met mijn Blue Yeti usb microfoon, welk ik direct op mijn laptop kan aansluiten.    Als webcam gebruik ik een Logitec C920, beiden geweldige producten.

Als je je spullen compleet hebt wordt het tijd om naar passende  webinarsoftware of een webinaraanbieder op zoek te gaan.  Hiervoor is het aanbod groot.   Ik heb de afgelopen 5 jaar al diverse webinar aanbieders geprobeerd.

Waar moet je op letten bij je keuze voor webinar software?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk kunnen zijn voor je zoals capaciteit en kosten uiteraard.   Om een ‘pijnloze’ (zonder frustraties) webinar sessie te doen, geef ik de voorkeur aan een platform dat stabiel is.   Dat wil zeggen dat je deelnemers je goed kunnen verstaan en indien nodig zien.

Capaciteit van je online trainingsruimte

Hoeveel mensen denk je ineens te kunnen bereiken?  De meeste aanbieders van een webinar platform geven opties voor een maximum aantal deelnemers.  Bijvoorbeeld 50 mensen.  Ik adviseer om bijv. te starten met een kleinere online trainingsruimte en deze up te graden naarmate je meer ervaring opdoet met het verzorgen van online webinar trainingen.

Live of geautomatiseerde webinars?

Ik heb je hierboven al uitgelegd wat webinars zijn en wat je ermee kunt doen. Met zgn. automated webinars is de gehele presentatie al vooraf opgenomen. Je kunt hiervoor een vooraf opgenomen webinar gebruiken of video

Welke webinar software heb ik nodig?

Er zijn enorm veel aanbieders van webinarsoftware.  Na het proberen en testen van diverse aanbieders zoals Webinarjam, Zoom, Gotowebinar, ben ik uiteindelijk steeds weer terechtgekomen bij Demio.

Waarom ik heb gekozen voor Demio?

Waarom heb ik nu gekozen voor Demio als mijn go-to webinarprovider?  Het antwoord is EENVOUD en STABILITEIT!  Ik wil graag dat alles zo eenvoudig mogelijk werkt.  Wil geen urenlang zoekwerk naar hoe je nu zo’n webinar moet instellen. Nee, ik wil gewoon met een paar muisklikken direct mijn webinar opzetten, inplannen en lanceren wanneer ik wil.  Daarnaast MOET het stabiel zijn, iedereen moet mijn webcam duidelijk kunnen zien en mijn microfoon kunnen horen.

webinar softwareDemio: Demio is de jongste telg in de serie aanbieders van Webinarsoftware.

Ik volg ze al jaren, en was ook een van de eerste gebruikers.  Omdat ik toch al webinarsoftware (webinarjam) gebruikte ben ik niet doorgegaan met Demio.  Toch is Demio nu  in 2019 mijn go-to webinarsoftware geworden.

Hier zijn de redenen om deze software ook te proberen:

 1. Zeer goede audio en geluidskwaliteit
 2. Relatief lagere prijzen 
 3. Zeer goede klantenservice (vaak binnen enkele minuten reactie!)
 4.  Je kunt met een kleinere ruimte (50 personen) starten en altijd upgraden of downgraden naar een capaciteit die bij je past.
 5. Ondersteuning tot 3 verschillende  webcams
 6. Eventueel ge-automatiseerde webinars mogelijk.
 7. Opnames van je webinar (replay) automatisch opgenomen.
 8. Maakt automatische registratiepagina’s in het Nederlands
 9. Eenvoudige kopieerfunctie van een oud webinar, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te stellen.

Wil jij ook graag aan de slag met Webinars? Dan raad ik zeker Demio aan om te proberen.  Ze zijn stukken goedkoper dan Gotowebinar en zeer stabiel.
Klik dan hier   en probeer het 14-dagen gratis

Mijn ervaringen met online webinars?

Zoals ik al aangaf zijn webinars voor mij een belangrijke tool voor zowel het verkopen van online pianocursussen alsook voor het trainen van mijn cursisten.
Ik ben ontzettend blij dat ik deze mogelijkheid ontdekt heb, en hoop dat je met deze informatie zelf ook geinspireerd bent geraakt om het medium webinars te gaan ontdekken.
Voor de beste start klik hier om een gratis account (14 dagen) aan te maken bij Demio.

Ik zou het ontzettend tof vinden als je dankzij dit artikel resultaten bereikt hebt en hieronder met ons deelt.

Veel succes gewenst!

Leave a Reply