geld verdienen met instagramMet meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers is Instagram een van de meest populaire sociale media kanalen van het moment.

Het is dan ook een van de meest perfecte plekken om geld te verdienen. Je hebt dus een goed moment gekozen voor geld verdienen met Instagram.

Maar dat betekent, jammer genoeg, niet dat het altijd makkelijk gaat zijn om omzet te krijgen uit dit kanaal.

Het zal slim werken zijn en goed onderzoeken wat handig is om te doen. En ik ga jou van start tot eind vertellen wat jij moet doen om ook geld te kunnen verdienen met Instagram. 

Ik ben een van de eerste Nederlanders die actief begon met geld verdienen op Instagram.

Hierdoor heb ik tips die je nooit ergens had kunnen lezen. Simpelweg omdat alle ins en outs van Instagram mij bekend zijn.

Ontdekken hoe jij ook een echte Instagramkoning(in) kan worden? Lees dan snel verder!

De basis: affiliate marketing

Voordat ik jou ga uitleggen hoe Instagram precies gebruikt kan worden om geld te verdienen wil ik je wat meer vertellen over ons verdienmodel.

Wij gaan hiervoor gebruik maken van affiliate marketing. Dit doen we omdat het de goedkoopste en minst risicovolle manier is om geld te halen uit dit project.

Affiliate marketing is niets meer dan het promoten van producten van andere bedrijven. Over iedere verkoop die via jouw promotie wordt gemaakt, krijg jij een vergoeding.

Deze vergoeding zal doorgaans tussen de vijf en tien procent liggen. Voor het verdienen van geld met Instagram gaat dit verdienmodel de basis worden.

Dit omdat jij persoonlijk geen risico loopt. Je hoeft namelijk geen voorraad in te kopen en je bent ook niet verantwoordelijk voor mogelijke retouren.

Het enige waar jij straks naar moet kijken, is hoeveel jij moet maken om jouw tijd tenminste terug te verdienen. Ik kan je alvast vertellen dat jou dit makkelijk gaat lukken.

Ik kan je nu nog wel pagina’s lang over affiliate marketing tips geven. Het belangrijkste is dat jij de affiliate marketing cursus volgt die ik zelf ook gevolgd heb.

Hier geef ik je aan het einde van deze pagina meer info over. Dus als je direct met affiliate marketing wil beginnen; scroll dan vooral door naar het einde van de pagina.

Maar wil je eerst weten hoe je verder moet verdienen met Instagram? Dan zijn we nog niet klaar!

Bouw een website om geld mee te verdienen op Instagram

De volgende stap is dat er een website komt waar Instagram-gebruikers informatie kunnen vinden over het product of dienst dat jij promoot.

Zonder een duidelijke website zullen bezoekers aanzienlijk minder snel de trekker overhalen. En dat is natuurlijk onnodig.

Wat bezoekers het liefst zien is een overzichtelijke website met extra informatie over het product dat je promoot.

En hoe beter jij dat doet, hoe sneller de verkopen zullen komen.

Maar een website maken om geld te verdiepen met Instagram? Daar heb je helemaal geen ervaring mee?

Geen probleem. Het bouwen van een website is tegenwoordig kinderwerk. Met sites als WordPress en Wix maak jij binnen een uur een mooie en duidelijke website.

Het enige wat dan nog nodig is een goede tekst en je kunt met verkopen beginnen.

Probeer de website kort maar krachtig te houden. Verwerk vooral de voordelen van het product zo precies mogelijk zodat bezoekers weten waarom zij het product eigenlijk moeten kopen.

In de affiliate marketing cursus waar ik het straks nog meer over zal hebben leer je precies hoe jij ervoor kunt zorgen dat de verkopen goed doorkomen.

Je wilt natuurlijk wel dat als er een verkoop is via jouw website, dat je hier ook een vergoeding over ontvangt.

Deze vergoeding wordt alleen uitgekeerd als via de juiste link het artikel gekocht wordt. Het is daarom belangrijk dat deze links correct zijn geplaatst.

De affiliate marketing cursus gaat hier en meer op in. Een onmisbare cursus voor geld verdienen met Instagram dus.

Dit is hoe jij Instagram kunt gebruiken

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van Instagram om geld te verdienen. Ik vertel je eerst de lastigere maar goedkopere manier.

Deze manier zal meer tijd kosten en heeft een lagere slagingskans. De tweede optie, waar ik in het volgende deel op in ga, kost geld en is daarom ook risicovoller.

De eerste wijze van geld verdienen met Instagram richt zich op het opbouwen van een groot account.

Afhankelijk van het product dat jij gaat verkopen, zal het thema gericht zijn op een bepaalde doelgroep.

Het helpt enorm als jij een relevant Instagram account aanmaakt. Jouw volgers zullen dan waarschijnlijker zijn om een aankoop te doen.

Vervolgens is het doel om zoveel mogelijk volgers op jouw account te krijgen.

Dit kan je doen door heel veel andere Instagram-gebruikers te volgen, shout-outs op grote Instagram-accounts te regelen of door gewoon hele leuke video’s en foto’s op Instagram te plaatsen.

Deze manier is lastig doordat je vaak maar weinig controle over je volgers hebt. Je krijgt veelal gratis volgers die niet snel geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Daarom is het doorgaans interessanter door op Instagram geld te verdienen met de volgende methode.

adverteren op instagram

Betaald adverteren op Instagram

Wil je meteen al kunnen beginnen met geld verdienen? Dan zal je ook geld in deze methode moeten stoppen om echt te kunnen knallen.

Je hoort de uitspraak wel eens dat je alleen meer geld kan krijgen als je het er ook in durft te stoppen. En dat is in het geval van geld verdienen met Instagram zeker het geval.

Zelf verdien ik al jaren geld op Instagram door gericht te adverteren op de doelgroep waarvan ik weet dat de kans groot is dat ze in het product geïnteresseerd zijn.

Een voorbeeld hiervan kan een fitnessapparaat zijn.

Ik kan op Instagram betaald adverteren op doelgroepen waarvan bekend is dat ze regelmatig in de fitness te vinden zijn.

Door hier op te adverteren verhoog ik de kans dat ik verkopen maak. En ik kan je vertellen dat je met gemak een fitnessapparaat aan fitness-liefhebbers kan verkopen.

Het doel hiermee is natuurlijk meer te verkopen dan dat je kosten maakt. En als dit lukt, kan je de uitgaven opschalen om nog meer te kunnen verkopen.

Zolang je winst blijft maken, kan jij geld verdienen met Instagram.

Oftewel, jij kunt op blijven schalen tot een bedrag waarmee je echt flink kunt verdienen!

Dit is hoe jij affiliate marketing kunt leren

Helaas kan je pas echt geld met Instagram verdienen als je goed begrijpt hoe affiliate marketing werkt.

Affiliate marketing is niet zozeer lastig, maar je moet wel op de hoogte zijn van de juiste strategieën. Zonder een goede aanpak gaat het je nooit lukken om geld te verdienen op Instagram.

Ook ik heb alles moeten leren over affiliate marketing en dat heb ik gedaan door de online cursus de Affiliate Marketing Revolutie te volgen.

Hier heb ik precies kunnen leren wat er nodig is om aan de lopende band te kunnen verkopen.

Wil jij hier meer over weten? Ontdek dan hier de meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie!

Ontdek het #1 Verdienmodel Voor Het Opbouwen van Een Eigen Passief Inkomen!

Ook Geld Verdienen Via Het Internet?

Ontdek het #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen dankzij het internet. Geen technische kennis nodig; je website is in 5 minuten online.

Leave a Comment