Geld verdienen op Marktplaats Met deze tips maak je een goede start.

geld verdienen op marktplaatsMiljoenen Nederlanders (en Belgen) brengen jaarlijks minstens één keer of meer een bezoek aan Marktplaats.

Hierdoor is Marktplaats uitgegroeid tot het grootste platform met Nederlandse consumenten waar een koopintentie aan verbonden is.

En ook waarom geld verdienen op Marktplaats misschien wel de beste optie van dit moment is.

De meeste Marktplaats bezoekers browsen namelijk de ‘markt’ af met het uiteindelijke doel om een product of dienst aan te schaffen.

En er is geen ander kanaal waar deze groep zo groot is als op Marktplaats. Ik heb zelf ruime ervaring met het verdienen van geld op de oerhollandse Marktplaats.

Behalve dat ik mijn diensten hier aanbood als websitebouwer, met name voor het maken van simpele websites, kocht en verkocht ik aan de lopende band producten.

Mijn kennis kan jou helpen om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal wel niet mogelijk is op de grootste koop- en verkoopmarkt van het land.

Onderschat alsjeblieft niet de waarde van Marktplaats door het af te doen als een paradijs voor gelukszoekers.

Als jij weet hoe je deze wereld het best kunt veroveren, hoef je het alleen nog maar daadwerkelijk te doen.

Producten kopen en verkopen op Marktplaats

 Geld verdienen op Marktplaats doe je absoluut het makkelijkst met het kopen en verkopen van producten. Dit is echter niet altijd de snelste manier.

Als iedereen eenvoudig geld zou kunnen verdienen met deze strategie, zou het aan de lopende band gebeuren. Dat is alleen niet het geval, waar een goede reden voor is.

Je moet om aan dit verdienmodel fatsoenlijk te kunnen verdienen jezelf trainen in het herkennen van goede deals.

Als jij producten te duur koopt, zal je uiteindelijk zelden een winst kunnen boeken.

De prijs-kwaliteit verhouding van een bepaald product is daarom cruciaal om op Marktplaats ook maar een cent te kunnen verdienen.

Het is geen hogere wiskunde maar er komt meer bij kijken dan je zou denken.

Allereerst zal jij moeten leren naar welke producten er vraag is. Je hebt niets aan een goede deal als er vervolgens niemand is die jouw nieuwe aankoop zou willen kopen.

Het gaat dus om het vinden van een product waar behoefte naar is en dat jij ook nog eens goedkoper kan inkopen dan jouw koper.

Onderzoek, timing en inzicht 

Hoe ga je in hemelsnaam producten vinden waar behoefte naar is? Het zal niet in de advertentietekst beschreven staan dat het product in trek is.. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je zulke producten leert te herkennen?

Je hebt hier meerdere opties om geld met Marktplaats te verdienen. Allereerst kan je kiezen om spullen goedkoop op Marktplaats op te kopen, om deze vervolgens via een ander kanaal te verkopen en vice versa.

Stel je voor je ziet op een Facebook-groep van jouw woonplaats een advertentie staan van iemand die een Xbox One zoekt.

De verkoper heeft er € 250 voor over indien de Xbox in nieuwstaat is. Via Marktplaats ontdek jij een verkoper die de Xbox One voor € 185 verkoopt.

Na wat onderhandelen lukt het je om de prijs zelfs naar € 170 te krijgen inclusief een controller.

Jij zorgt er intussen voor dat het contact met de potentiële koper van de Facebook-groep sterk is, zodat je de Xbox One gamecomputer meteen zou kunnen doorverkopen.

En dan pak je met een uur of twee werk gewoon € 80,-! Lukt het je om 10 van zulke deals per week te sluiten, dan zit je al snel op € 3200,- bruto per maand.

Mij lukte dit al binnen een maand, waardoor ik al snel meer dan € 3000 in de maand met Marktplaats kon verdienen.

De strategie die ik hierboven bespreek kan ook omgekeerd worden toegepast.

Als jij iemand ziet die op Facebook of een ander medium iets verkoopt en het lukt je om een koper op Marktplaats te vinden, kan je met een half uur werk het verschil tussen koop en verkoopprijs pakken!

Schaarste is belangrijk 

Een ander veel gekozen manier is het vinden van een schaarste. Een schaarste is niets meer dan de behoefte voor een product waar er maar weinig van wordt aangeboden.

Strooizout in de winter, schaatsen met ijs maar ook goede barbecues en zwembadjes tijdens de zomer zijn producten die zeer schaars kunnen worden.

Als jij goed op zulke ontwikkelingen inspeelt, kan je binnen korte tijd, als jouw timing goed is, een aanzienlijk aantal verkopen doen.

Er zitten echter wel enkele negatieve keerzijdes aan deze strategie.

  • Je moet een voorraad aanhouden dus je moet investeren
  • Je neemt een risico omdat de schaarste mogelijk nooit zal ontstaan
  • Je hebt een plek nodig om jouw voorraad op te slaan, wat vaak ook weer geld kost

Deze strategie kan ik theorie veel meer opleveren dan het simpelweg kopen en verkopen van producten. Maar geld verdienen op Marktplaats is wel vele malen risicovoller als jij je op schaarste richt.

Niet risicovol geld met Marktplaats verdienen? Kies dan voor mijn huidige methode

 Ik heb jarenlang met veel plezier een leuk maandelijks inkomen uit Marktplaats kunnen halen.

Er zit echter een groot nadeel aan geld verdienen op Marktplaats: je moet elke dag weer hard aan het werk om de inkomsten stabiel te houden.

Op den duur ben ik daarom op zoek gegaan naar een betere manier om geld te verdienen. Ik wilde maandelijks terugkerende inkomsten waar ik eigenlijk alleen in het begin hard voor hoefde te werken. En dat is mij gelukt.

Middels affiliate marketing, een bekend verdienmodel dat ook op het internet zeer interessant is, heb ik een maandelijks terugkerend inkomen kunnen opbouwen dat mij zo’n zes uur per week aan werk kost.

Het enige wat ik doe, is het promoten van producten via mijn eigen website. Als jij of iemand anders via mijn website het product koopt,

krijg ik daar een vergoeding voor. En jawel, dit kunnen producten zijn van de meest uiteenlopende webshops. Van Coolblue en bol.com tot een boek over afvallen.

Wil je meer weten over hoe ik mijn geld verdien? En hoe jij dit ook kunt doen? Lees er dan hier meer over!

Leave a Reply