Affiliate marketing uitleg, verdienmodel en haalbaarheid Met extra tips voor de beste start of herstart met affiliate marketing.

affiliate marketing uitlegHet verdienmodel van affiliate marketing is bij velen maar vaag bekend. Met meer dan tienduizend affiliate marketing websites over de hele wereld is het echter duidelijk dat dit zeker niet bij iedereen het geval is. Helemaal niet als je de vele voorbeelden van succesvolle affiliates mag geloven.

Maar als het niet lukt om een transparante affiliate marketing uitleg te vinden, hoe moeten we dan in hemelsnaam beginnen? Een verdienmodel dat altijd algemeen en vaag uitgelegd wordt terwijl het net als alles binnen enkele zinnen samen te vatten is?

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij jij een commissie ontvangt wanneer iemand via jouw website of verwijscode een product koopt of dienst afneemt.

That’s it. Niets meer, niets minder.

Of toch wel?

Affiliate marketing bestaat al tientallen jaren. En nu met een uitleg

Wist jij dat affiliate marketing al tientallen jaren bestaat en offline ook al een hit was? De deur-tot-deur verkopers die we vroeger altijd tegenkwamen, net als de energieverkopers, zijn hier veruit het bekendste voorbeeld van.

Voor iedere verkoop die aan de deur werd gemaakt, kreeg een verkoper een commissie van het bedrijf waar het product door verkocht wordt. Dit kan gaan van stofzuigers tot energiecontracten. En in sommige gevallen is dit vandaag de dag nog steeds actueel.

Online affiliate marketing werkt niet heel veel anders, alleen slimmer. Voor iedere verkoop die via een tussenpartij (een website) wordt gemaakt bij een webshop, krijgt de tussenpartij een percentage voor terug.

Verkoop jij een televisie van 1000 euro bij Coolblue via een tussenliggende website? Dan krijg die tussenliggende website tussen de 4 en 6 procent van deze 1000 euro. Toch al snel 50 euro dus!

De uitleg van affiliate marketing heeft niets meer nodig dan de bovenstaande uitwerking hiervan. Zo makkelijk kan affiliate marketing zijn. En ook zo leuk.

Zelf geld verdienen met affiliate marketing?

Ben jij ook warm geworden van mijn affiliate marketing uitleg? Mooi, dan is het tijd voor mijn verkooppraatje. Want de reden dat ik zo’n fan ben van affiliate marketing is omdat ik er zelf ook al jaren mijn brood mee verdien.

Het enige wat ik hiervoor heb gedaan is het volgende;

  • Ik heb een cursus over affiliate marketing en alle ins en outs gevolgd
  • Ik heb mijn eigen website gemaakt (ongeveer een dag werk)
  • Ik heb een branche gekozen waar ik mijn affiliate producten aan de man breng

Dat is echt alles. Ik heb mijn website door de jaren heen natuurlijk beter en duidelijker gemaakt. Maar al die tijd bleef ik gewoon verdienen uit dit verdienmodel.

Wil je meer over affiliate marketing te weten komen? Dan heb ik hier een grote review geschreven over de beste affiliate marketing cursus  van het land!

Leave a Reply